Veelgestelde vragen

Over de Haardbox

Hoe lang kan ik stoken met een Haardbox?

Bij een avond stoken wordt gemiddeld in Nederland 13 kg hout verbruikt. In de Haardbox zit circa 25 kg hout (inhoud 64 dm3), dus de Haardbox bevat genoeg hout voor twee stookavonden.

Wat zijn de afmetingen van de Haardbox?

De Haardbox is 51 cm lang, 32 cm breed en 28 cm hoog.

Welke houtsoorten zitten er in de Haardbox?

De standaard Haardbox bevat een mix van topkwaliteit eikenhout en essenhout. Essenhout is een lichtere houtsoort die eenvoudig vlam vat bij het aansteken. Wanneer de kachel heet is kun je het zwaardere eikenhout gebruiken, zodat de kachel lang door brand. De blokken zijn 30 cm lang en bevatten minder dan 20% vocht. Je kunt gelijk stoken!

Kan ik zelf de houtsoorten kiezen?

Wanneer u alleen eiken of essen hout wilt, kunt u dit laten weten door dit bij de opmerkingen box te zetten wanneer u een bestelling plaatst. Bij vragen hierover kunt u contact met ons opnemen via info@haardbox.nl of 06-34303557.

Waar komt het hout vandaan?

Het hout is afkomstig uit duurzame bossen van Nederlandse bodem.

Wat is de brandgarantie?

Wij verzekeren u van schoon en droog hout (minder dan 20% vocht). Wanneer dit niet het geval is krijgt u direct een nieuwe Haardbox!

Wat is de Haardservice?

Met de Haardservice heb je nooit meer te weinig hout. Op basis van een flexibel abonnement kun je zelf bepalen hoeveel Haardboxen je wil, zonder elke keer opnieuw te bestellen. Je zit nergens aan vast!

Bestellen

Heb ik een account nodig om een Haardbox te bestellen?

Je bent niet verplicht om een account aan te maken. Voor de eenmalige zending hebben wij slechts uw naam, e-mailadres en adresgegevens nodig. Wanneer u een terugkerende klant bent is het bestelproces wel sneller wanneer u een eigen account heeft.

Ik wil mijn bestelling aanpassen/annuleren, kan dat?

Dat kan! Neem contact met ons op via info@haardbox.nl of 06-34303557 en verander kosteloos je bestelling tot 24 uur voor de geplande bezorgdatum.

Ik wil mijn bestelling retourneren, kan dat?

Dat kan! De retourskosten bedragen €6.

Kan ik extra benodigdheden bijbestellen bij aflevering van de Haardbox?

Dat kan! Wij bezorgen onze producten zelf in de provincies Groningen en Drenthe. In onze bezorgbus liggen alle benodigdheden die je nodig hebt voor een succesvolle stookavond. Van aanmaakproducten tot briketten of een extra haardbox, wij nemen alles mee. Deze kunt u eenvoudig met pin of contant afrekenen bij de deur. Voor bestellingen buiten Groningen en Drenthe maken wij gebruik van een externe koerier. Hierbij is het niet mogelijk om de Haardbox en toebehoren af te rekenen bij aflevering.

Bezorging

Ik woon in Groningen of Drenthe, wanneer kan ik mijn Haardbox verwachten?

Wij bezorgen elke zaterdag tussen 09:00 en 18:00. Je krijgt de dag ervoor een bericht over het verwachte bezorgtijdstip.

Ik woon in Noord-Holland, Zuid-Holland, Limburg, Brabant, Zeeland, Utrecht, Flevoland, Overijssel, Gelderland of Friesland, wanneer kan ik mijn Haardbox verwachten?

De bezorging wordt binnen 48 uur na bevestiging van je bestelling uitgevoerd door een koerier. Je ontvangt een bericht over het verwachte bezorgtijdstip.

Kan ik de bezorgdatum aanpassen?

Dat kan door bij de bestelling aan te geven welke datum je het beste schikt. Wij sturen hiervan een bevestiging naar je e-mailadres.

Moet ik thuis zijn op moment van bezorging?

Indien je via iDeal hebt betaald kan de Haardbox bij de buren worden afgeleverd. Indien je ervoor hebt gekozen om bij aflevering te betalen is bezorging niet mogelijk wanneer je niet thuis bent (bij aflevering betalen is alleen mogelijk als je in Groningen of Drenthe woont).

Moet ik betalen voor de bezorging?

Nee, de bezorging is helemaal gratis!

Betaling

Hoeveel kost een Haardbox?

De Haardbox kost €19,99 inclusief €4,99 statiegeld voor de kist.

Hoe werkt het statiegeld voor de kist?

Bij je volgende bestelling krijg je €4,99 korting bij inlevering van de lege kist, mits deze onbeschadigd is en je in Groningen of Drenthe woont. Bij de bezorging wordt dan €4,99 minder in rekening gebracht.

Kan ik mijn kist inleveren tegen contant geld?

Nee, dit is niet mogelijk. Je krijgt alleen korting bij de volgende bestelling. Tevens kun je meerdere kisten inleveren voor bijvoorbeeld één nieuwe kist. Bij inlevering van 2 kisten krijg je dan €9,98 korting.

Hoe kan ik betalen?

Je kan betalen via iDeal en wanneer je in Groningen of Drenthe woont kun je ervoor kiezen om met pin of contant te betalen bij aflevering. Deze mogelijkheid bestaat omdat wij in deze provincies zelf bezorgen.

Telefoon

Bel ons: 06 343 035 57

Of stuur een e-mail naar:

info@haardbox.nl